• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

BMW, Türkiye'de de KERS'siz Olacak

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 04, 2009 No comments

Nick Heidfels'in çok önemli olarak gördüğü bu haftasonundaki yarış öncesinde BMW Sauber, Türkiye GP'de KERS kullanmama kararı aldı.

Griddeki yerini yükseklere taşımak amacıyla Hinwil kökenli takım iki katmanlı difüzörü ilk kez İstanbul'da kullanacak. Takım, İspanya'da olduğu gibi burada da sadece aerodinami üzerine yoğunlaşmak amacıyla KERS kullanmayacak.

BMW, Bahreyn'den bu yana KERS kullanmıyor. Bundan sonra kullanacağı ise gelişmiş versiyon olacak.

Yeni versiyonun ilk defa Türkiye'de kullanılması bekleniyordu.

Heidfeld: "Burada KERS kullanmama yönünde karar alındı. Barselona'da olduğu gibi yeni aero pakedimize yoğunlaşacağız ve sonrasında gelecek yarışlar için (KERS'i) kullanıp kullanmayacağımıza karar vereceğiz"

Heidfeld, Monako'daki kötü haftasonunun ardından takımın form olarak yukarı çıkmasının önemli olduğunu düşünüyor.

Heidfeld: "Barselona haftasonuna benzer şekilde bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten önceden söylemiştik: yeni gelişimlerimizin çalıştığını görmek önemli. Burada da durum aynı"

"Hepimizin bildiği gibi artık test yok. Rüzgâr tünelinden alınan verilerimiz var, bazen de düzlük testi verilerimiz oluyor ama tur zamanlarını görene kadar gerçekten emin olamayız"

"Burada bir adım ileri atmak bizim için önemli ama aslında bir gelişim göstereceğimize de inanıyorum. He zaman olduğu gibi soru, diğerlerinin ne kadar gelişeceği. Ama bizim için ileri yönde bir adım olacak ve ayrıca gelecek yarışlar için üretim hattımızdaki diğer parçalar üzerine de çalışacağız"

"Bu bir mazeret değil çünkü Monako'da çok fazla sıkıntı yaşamamız hoş değil ama yine de oranın bizi temsil eden bir pist olmadığına inanıyorum Burada daha iyi olmalıyız ve tahmin ediyorum ki Toyota için de benzer durum olacak."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -